img

POLNJENJE S SONČNO ENERGIJO

Vaša domača polnilna postaja, ki jo poganja sonce

Ne glede na to, ali vaš sistem sončne elektrarne deluje že nekaj časa, ali pa se odločate za popolnoma nov sistem. Z opremo ki jo ponujamo je možna integracija električne polnilnice v vsak sistem.Prav tako pa je polnilnica združljiva z vsemi standardnimi električnimi vozili zaradi polnilnega kabla tipa 2. 

POLNJENJE JE HITRO IN ENOSTAVNO ZA UPORABO
Polnilnico lahko enostavno upravljate z stikalom na napravi ali preko mobilne aplikacije SMA ENERGY na vašem mobilnem telefonu. 
Polnilnica ponuja širok sistem upravljanja: hitro polnjenje, ki je 2 x hitrejše od običajnih polnilnih postaj. Pri majhnih sončnih elektrarnah omogoča maksimalni izkoristek sončne energije zaradi avtomatskega preklopa iz enofaznega v trofazni sistem polnjenja. 
- polnjenje do 22 kW
- funkcija BOOST z enofaznim sistemom polnjenja združljivo z omrežjem do 7,4 kW
- nadzor in vizualizacija preko mobilne aplikacije SMA ENERGY

HITRO POLNJENJE
Funkcija hitrega polnjenja omogoča maksimalni izkoristek polnilne moči, ki je več kot desetkrat močnejši kot običajna hišna vtičnica. Za to polnjenje bo polnilnica uporabila omrežno energijo ali sončno elektrarno. 


 

PV-OPTIMIZIRANO POLNJENJE
Ko imate za polnjenje dovolj časa, bo sistem avtomatsko zaznal najbolj ugoden termin polnjenja.POLNJENJE GLEDE NA VREMENSKO SITUACIJO
Ko v aplikaciji vnesete termin, da je avto napolnjen bo sistem izračunal, kdaj bo z polnjenjem zagotovljen minimalni strošek električne energije, maksimalna poraba energije iz sončne elektrarne. Tako vam ne bo potrebno skrbeti, če bo vaš avto pravočasno napolnjen. 

 

Zahvaljujoč aplikaciji SMA Energy imajo lastniki sistemov vse pomembne informacije o svojih sistemih vedno na voljo. To zagotavlja večjo preglednost posodobljenim informacijam o procesu polnjenja in maksimalen nadzor s konfiguracijo načina polnjenja.

                                                           

Zelo priročna nastavitev pred polnjenjem: preprosto vnesite, ko želite, da je vaš avto pripravljen in aplikacija bo samodejno začela postopek polnjenja.